Welkom op de website van de uitvaartverenigingen ‘De Laatste Eer’ uit Bakkeveen, ‘De Laatste Eer’ uit Siegerswoude-Frieschepalen en ‘Eert De Doden’ uit Wijnjewoude, verenigingen voor begraven en cremeren.

De drie bovengenoemde verenigingen werken enerzijds nauw samen om uw begrafenis of crematie vlekkeloos te laten verlopen, terwijl anderzijds elke vereniging volstrekt zelfstandig is en op financieel terrein een eigen beleid voert.

Over ons

De samenwerking van deze drie verenigingen is in het leven geroepen om een begrafenis of crematie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Officieel is er geen overkoepelend bestuur; in de praktijk is er een bestuurslid van elke vereniging, dat zich bezighoudt met de gezamenlijke bijeenkomsten en één keer per jaar de vergaderingen voorbereidt.

Alle drie verenigingen werken zonder winstoogmerk en zijn aangesloten bij de Federatie van Uitvaartverenigingen in Friesland. Alle door de nabestaanden gewenste diensten worden op maat geleverd: Voor zaken die niet worden uitgevoerd, wordt ook niet betaald. Zoals reeds eerder vermeld voert elke vereniging zijn eigen financiële beleid en u kunt bij de informatie van de afzonderlijke verenigingen bekijken, wat dat in de praktijk betekent.

Mocht u na het lezen van de informatie besluiten lid te worden van één van onze verenigingen, dan heten we u van harte welkom.

Op de ledenvergadering kunt u mede het beleid bepalen van de door u gekozen vereniging !

Namens de drie verenigingen, welkom!

Dragers

Dragers, die de verenigingen van dienst zijn, worden ook over en weer uitgeleend.

In alle omstandigheden wordt echter zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de nabestaanden, waardoor ook het dragen van de kist door mensen uit de eigen familie kring tot de mogelijkheden blijft behoren.

NB  Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.